На Рівненщині тендер на майже 70 мільйонів гривень провели з порушеннями

31 Серпня 2021, 14:22
На Рівненщині тендер на майже 70 мільйонів гривень провели з порушеннями 827
На Рівненщині тендер на майже 70 мільйонів гривень провели з порушеннями

Прокуратура Рівненщини попередила витрату 66,5 мільйонів гривень.

Рішенням господарського суду Рівненської області задоволено позов Рівненської обласної прокуратури, яким визнано недійсним рішення тендерного комітету та договору щодо надання послуг з проведення зважування великовагових транспортних засобів пересувними ваговими комплексами. Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Таким чином прокуратурі вдалось попередити незаконну витрату з бюджету 66,5 мільйонів гривень.

Так, прокурори під час моніторингу веб-порталу публічних закупівель «ProZorro» встановили, що у листопаді 2020 року Службою автомобільних доріг у Рівненській області закупівлю за кошти Державного бюджету послуг щодо проведення зважування великовагових транспортних засобів (ВВТЗ) пересувними ваговими комплексами провели з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі», Порядку здійснення габаритно-вагового контролю, Вимог до облаштування та технічного оснащення пунктів габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування. 

Зокрема пропозиція, яку визнали переможцем, не відповідала вимогам тендерної документації щодо наявності відповідного обладнання, сертифікатів на вагові комплекси, а також чинних позитивних висновків метрологічної повірки вимірювальної техніки та наявності працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для надання таких послуг.

Окрім того, договір про надання послуг із зважування, укладений із підприємицею в березні цього року, не відповідає вимогам законодавства до договорів про надання послуг, а, фактично, є договором будівельного підряду.

Це і стало підставою для пред’явлення позову до суду.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024