На Волині викрили зловмисників, які виготовляли фальшиві сертифікати про вакцинацію

31 Серпня 2021, 18:15
Викрили зловмисників 2428
Викрили зловмисників

Злочинну схему організували жителі Волинської, Львівської та Чернівецької областей. 

Любомльські поліцейські спільно з співробітниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури викрили зловмисників. Про це інформують у поліції Волині.

Сертифікати виготовляли з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів. Щодня зловмисники виготовляли близько 20 таких сертифікатів. Вартість свідоцтва становила 1 600 гривень. Їх продавали через інтернет. Підроблені документи використовували під час перетину державного кордону України на виїзд з України через пункти пропуску «Ягодин» та «Доманове».

Учора, 30 серпня, правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків  на території Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Під час обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, принтери, платіжні термінали, файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію, дублікати печаток медичних установ тощо.

Організаторка групи  29-річна жителька Ковельського району.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення, збут чи використання документів, печаток штампів та бланків. 

Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024