Рівненщина: компанія «Морган Феніче» отримала чотири мільйони доларів та розпочинає виготовлення поролону

08 Вересня 2021, 13:00
Рівненщина: компанія «Морган Феніче» отримала чотири мільйони доларів та розпочинає виготовлення поролону 2283
Рівненщина: компанія «Морган Феніче» отримала чотири мільйони доларів та розпочинає виготовлення поролону

На Рівненщині стартував третій інвестпроєкт «Морган Феніче» — на чотири мільйони доларів.

Міжнародна компанія «Морган Феніче» запустила на Рівненщині лінію виробництва поролону. Це вже третій етап інвестицій в область. Про це повідомляють у Рівненській ОДА. 

Нове виробництво дозволить здешевити виготовлення меблів та створити нові робочі місця. Таким чином інвестор розширює потужності та планує підвищити обсяги продукції втричі.

Інвестиції складають чотири мільйони доларів, потужність виробництва — 24 тисячі тонн в рік. 

На відкриття нової лінії запросили керівництво Рівненської ОДА, а також групу міжнародних інвесторів з Польщі, Німеччини, Норвегії, Франції, США.

«Компанія «Морган феніче» успішно працює на Рівненщині уже 9 років. Щодня вони відправляють на експорт 1000 диванів, ліжок та інших видів м’яких меблів. І забезпечують роботу близько 1000 працівникам. Лише за січень-липень цього року вони виготовили 138 тисяч диванів і сплатили 40 мільйонів гривень до бюджетів усіх рівнів», —розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівненщині до «Великого будівництва» увійдуть парки, ДЮСШ та будинки культури

Раніше закупляти поролон компанія була змушена в монополіста, витрачала додаткові кошти на логістику. Тепер у підприємства буде замкнений цикл виробництва меблів. Вони зможуть забезпечити поролоном не лише себе, а й інші меблеві компанії. Адже поролонна лінія – дуже гнучка і може виготовляти до 97% усіх категорій та видів цього продукту, які використовуються у світі.

За словами Віталія Коваля, меблева галузь — один з основних пріоритетів розвитку області. На сьогодні 67% фанери і в майбутньому близько 50% ДСП-плит в Україні вироблятимуться саме на Рівненщині. А тепер ще одна складова м’яких меблів – поролон теж роблять.

Виконавчий директор державного Офісу із залучення та підтримки інвестицій Сергій Цівкач позитивно оцінив інвестиційний клімат в регіоні.

«Рівненщина робить системні кроки для підтримки діючого інвестора і, як результат, міжнародна компанія збільшує інвестиції в регіон. Бачимо, що область формується як потужний меблевий кластер, і новий, вже третій інвестиційний проект компанії «Морган Феніче» ще більше посилить його реалізацію в регіоні. Цей успішний досвід має поширюватися по всій території України для створення схожих виробничих кластерів і як доказ того, що Україна стає виробничим хабом Європи», — зазначив Сергій Цівкач.

Нагадаємо, кількість прямих іноземних інвестицій у Рівненську область за останні два роки зросла у 2,2 раза, що, за словами Сергія Цівкача, є яскравим прикладом того, як регіон якісно та ефективно конкурує за інвестора.

Читайте також: На Рівненщині виробник глемпінгів переміг у конкурсі бізнес-планів

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024