Волинський рибпатруль за місяць виявив 80 порушень риболовлі

08 Вересня 2021, 17:30
Волинські інспектори врятували 25 кілограмів риби 1525
Волинські інспектори врятували 25 кілограмів риби

У серпні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 32 рибоохоронних рейди та викрили 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких 18 – грубі. 

Підсумував роботу за місяць для Еко.Району керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

За порушення правил рибальства склали 49 протоколів, два протоколи за  «незаконне придбання чи збут водних біоресурсів» та один – за продаж заборонених знарядь лову. Крім цього, інспектори оформили 10 актів про виявлення та вилучення безгосподарського майна.

На порушників наклали 4 828 гривень штрафів, але є скеровані до суду матеріали, які чекають розгляду. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 680 гривень.

Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 25 кілограмів риби,  19 одиниць заборонених знарядь лову та ще 37 одиниць безхазяйного майна. 

З цих безхазяйних сітей волинський рибпатруль випустив у водойми 6 кілограмів риби, чим попередили збитки на 2 820 гривень. 

Крім цього, 21 адміністративну справу передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 5 серпня в ході рибоохоронної роботи на водоймі поблизу села Хорів Локачинської ТГ Володимир-Волинського району вилучили три «нічийних» сіті загальною довжиною 140 метрів.

Того ж дня під час рейду на озері Оріхівське Самарівської ТГ (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») спіймали рибалку, який мав заборонені знаряддя лову, виготовлені із сіткоснастевих матеріалів, що не  передбачені Правилами рибальства. Чоловік не встиг не встиг завдати шкоди рибному господарству, але отримав адмінпротокол та очікує суду. 

12 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля під час спільного рейду з офіцером громади Прилісненської ТГ Камінь-Каширського району викрили два грубих порушення Правил рибальства.

Так, в ході рибоохоронної роботи на озері Віно, поблизу села Троянівка Маневицької ТГ Камінь-Каширського району викрили двох порушників з сітями і вже наловили 40 карасів. 

Сума збитків завданих рибному господарству склала 680 гривень. Компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 17 гривень. 

Рибпатруль вилучив сіті, склав на браконьоєрів адмінпротоколи і скерував справу до суду. 

Читайте також: Як будуть заліснювати Волинь

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024