200 гривень за бджолосім’ю: як отримати дотації за рахунок Державного бюджету

08 Вересня 2021, 16:00
Бджолярство 13425
Бджолярство

 У державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції передбачили спрямування коштів на розвиток бджільництва.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 тисяч гривень одному отримувачу. Про це йдеться на сайті Управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Читайте також: Чому загибель бджіл – загроза розвитку людства. ІНТЕРВ'Ю

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають за місцезнаходженням пасіки до виконавчого органу відповідної сільської, селищної, міської ради  до 1 жовтня поточного року такі документи:

  Фізичні особи та фізичні особи – підприємці:

  •      копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки з відміткою проведеного у 2021 році обстеження пасіки та зазначеної кількості бджолосімей;
  •      копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  •      копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  •      копію паспорта громадянина України;
  •      копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  •      довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів.

     Юридичні особи:

  •      копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки з відміткою проведеного у 2021 році обстеження пасіки та зазначеної кількості бджолосімей;
  •      копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  •      копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком;
  •      копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами  (форма № 24 (річна) на останню звітну дату на момент подання документів;

    Підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

     Для нарахування дотації за бджолосім’ї суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки.

     Для нарахування дотації за бджолосім’ї фізичним особам та фізичним особам – підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

     Документи, подані не в повному обсязі та оформлені з порушенням вимог законодавства, повертаються пасічнику. Документи, подані після закінчення строку їх подання, не приймаються.

Читайте також: В Україні реалізують проєкт підтримки громад в управлінні земельними ресурсами

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024