«Луцькводоканал» витратить 64 мільйони гривень на модернізацію обладнання

09 Вересня 2021, 12:08
КП «Луцькводоканал» 675
КП «Луцькводоканал»

КП «Луцькводоканал» інвестує 64 мільйони гривень в модернізацію свого обладнання.

Про це йдеться на сайті міськради.

На пресконференції щодо співпраці водопостачального підприємства та Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО, керівник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що за інвестовані кошти встановлять 300 загальнобудинкових лічильників, реконструюють 4 найбільші каналізаційно-насосні станції та 19 підвищених насосних станцій.

«Це – інвестиції в ті напрямки та заходи, які вкрай важливі для підприємства, оскільки від цього залежить як і надійність постачання, так і виконання вимог законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення для Луцької міської громади», – підкреслив він.

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк розповіла, що міська рада успішно завершує співпрацю за проєктом НЕФКО-3 та з радістю продовжить реалізацію нового проєкту.

Користь від реалізації проєкту для Луцька вкрай висока, адже наразі деякі КНС працюють на межі своїх потужностей, обладнання критично зношене, окремі насоси вичерпали термін експлуатації та виведені з використання.

Проєкт має і важливе екологічне значення. Його реалізація захистить від ризику потрапляння стічних вод у довкілля в майбутньому, адже після реконструкції застарілі каналізаційно-насосні станції відповідатимуть міжнародним стандартам якості та надійності.

Читайте такожУ Луцьку виміряли рівень радіації

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024