У Шацькій громаді розвивають дитячий туризм

11 Вересня 2021, 15:20
У Шацькій громаді розвивають дитячий туризм.ФОТО Влад Мальцев 1158
У Шацькій громаді розвивають дитячий туризм.ФОТО Влад Мальцев

8 вересня дітки з Шацької громади взяли участь в розважально-пізнавальному квесті «У чому скарб Світязя».

Про це повідомляють  у Центрі розвитку громади Шацької селищної ради.

Дитячий туризм – це кращий спосіб прищепити дитині самостійність, привчити до активності. Знайти цікавий, активний відпочинок для дитини стає складним завданням для його батьків. Саме тому й організували новий для Шацького краю вид дитячого дозвілля.

Провели квест працівники відділу туризму та промоцій «Центру розвитку громади» Шацької селищної ради спільно з ресторацією «Nester-House». Втілити ідею вдалося завдяки підтримці Сергія Карпука, Шацького селищного голови, Світлани Крецу, депутатки Волинської обласної ради, Центру соціальних служб селища Шацьк.

Участь взяли учні середніх класів Шацької громади, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Для учасників квесту організатори підготували сім перешкод, в яких діти могли виявити свою кмітливість, творчість, дружній дух «Один за всіх і всі за одного» та винахідливість. Школярі виконували різноманітні завдання: прокладали дорогу через лабіринт, шукали загублені речі Мавки та Витязя, відгадували ключі до скрині зі скарбом.

У розробці забави розробники зберегли концепцію озерного краю. Наприклад, в ігровій формі хімічного досліду розповіли про особливості озер Шацького краю, їх унікальність та особливість. Діти розділили між собою склянки з водою, які були підписані локаціями Шацького поозер’я та отримали завдання «Що додати у коктейль Витязя».

«Не розкриватиму усіх таємниць квесту, але скажу, що цим квестом ми хотіли сказати, що скарб та унікальність заховані всередині кожній дитині. Відкриваючи скриню зі скарбами діти отримують відповідь на основне питання «У чому скарб Світязя?» і ця відповідь-подарунок точно вразить кожного!», - розповідає одна із ведучих квесту Марія Ханзерук.

Наприкінці забави кожен з учасників, окрім яскравих вражень, посмішок та емоцій отримав подарунок на згадку про участь в забаві.

«Розвиток дитячого туризму в Шацькій громаді є одним з важливих напрямків для селищної ради. Ми знаємо, що відпочинок на Світязі – це сімейний відпочинок. Тож, необхідно щоб і діти мали цікаве дозвілля. Приємно, що є підприємці, які готові це розвивати та дарувати свято нашим діткам та дітям наших гостей», - розповів Сергій Карпук.

Гостинно зустріли та пригостили дітей смачною піцою та млинцями ресторація «Nester-House».

«Після карантину квест на свіжому повітрі з активностями є чудовою нагодою проведення дитячого відпочинку. Нам вдалося реалізувати ідею та пропозицію чудового дозвілля екскурсійного характеру у вихідні дні та під час шкільних канікул», - розповідає Неля Нестерук, власниця «Nester-House» та ідейна натхненниця квесту.

Свіже повітря, цікаве заняття, користь для тіла і моральне задоволення – про дитячий туризм можна розповідати нескінченно, адже він допомагає дітям рости здоровими, упевненими в собі й щасливими.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024