Внесок Волині до держбюджету – майже 3,3 мільярда гривень податків

12 Вересня 2021, 15:11
Поповнення бюджету 897
Поповнення бюджету

Волинські платники податків упродовж січня-серпня 2021 року спрямували до держбюджету 3,2 мільярда гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених податків до державної скарбниці в області на 713,5 мільйона гривень перевищує минулорічні показники за аналогічний період. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

«З початку поточного року на Волині фіксують ріст сплати податків до держбюджету майже на 28 %. Саме сучасні інформаційні технології, що активно застосовуються в процесі податкового супроводу, досить часто мають визначальний вплив на стан бюджетних надходжень. Більш якісна аналітична робота та дієвий механізм протидії ризикам, впроваджені в ДПС, дозволяють запобігти бюджетним втратам», - коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців зазначила, що електронний формат спілкування платників з фахівцями податкового адміністрування дозволяє нівелювати корупційні ризики та забезпечує якісно новий рівень опрацювання інформації.

«Насамперед, податківці зосереджують увагу на діяльності групи платників, які створюють ризики несплати. Щойно отримуємо інформацію про можливе використання схем мінімізації, вживаємо в межах компетенції заходи для протидії ризикам. Оскільки легальний і прозорий бізнес, відповідальний у виконанні конституційного обов’язку, отримує кращі конкурентні умови для діяльності, бюджети наповнюються краще», - підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: Понад мільярд гривень від спрощеного митного оформлення та оподаткування авто «на євро номерах» піде на боротьбу з COVID-19

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024