Любешівська громадська організація перемогла у проєкті ідей соціального підприємництва

14 Вересня 2021, 13:21
Любешівська громадська організація перемогла у проєкті ідей соціального підприємництва 638
Любешівська громадська організація перемогла у проєкті ідей соціального підприємництва

У Луцькому національному технічному університеті відбувся пітчинг ідей соціального підприємництва відповідно до завдань проєкту «Розкриття потенціалу локальності задля розвитку соціального підприємництва у сільській місцевості на Волині», що фінансується за підтримки House of Europe.

Про це інформують на сайті Луцького національного технічного університету.

Менеджерка проєкту, завідувачка кафедри менеджменту Луцького національного технічного університету Наталія Вавдіюк та партнери проєкту – PhD Євген Баранченко, експерт з формування кооперативної бізнес-моделі та її ефективного функціонування в сільському господарстві у Великобританії Університет Нортумбрії, Великобританії провели завершальні зустрічі.

Участь в проєкті дозволила його учасникам зрозуміти, як заробляти стабільно і вирішувати при цьому соціальну проблему та забезпечити розвиток соціального підприємництва у сільській місцевості Волинської області.

Однією з найважливіших складових реалізації проєкту є менторство. Усі ментори є експертами з соціального підприємництва. Вони допомагали учасникам розвинути ідеї, вдосконалити чи опрацювати стратегії розвитку, врахувати особливості запуску проєкту, надавати менторський супровід щодо домашніх завдань учасників. 

Це сприяло комплексному розвитку ідеї соціального підприємництва та її майбутній реалізації. Після навчання учасники програми проходять пітчинг проєктів ідей соціального підприємництва. У разі виграшу вони отримують професійне менторство та підтримку від ЛНТУ. 

В ході тестування ідей соціального підприємництва за критеріями відбору проєктів соціальна складова діяльності; реалістичності бізнес-ідеї; спроможності команди проєкту перемогла бізнес-ідея соціального підприємництва щодо функціонування каяк-клубу «Любаш» на території Любешівської ТГ

Як зазначив учасник проєкту та переможець локального пітчингу ідей соціального підприємництва Ігор Корецький: «Якщо громада Любешівської ТГ має на меті розвиток громадянської активності та прагне посилити довіру та взаєморозуміння серед її мешканців, варто проявити ініціативу та надати можливість членам громади розробляти та втілювати соціальні ініціативи у вигляді проєктів». 

Наприкінці зустрічі, ректорка ЛНТУ Ірина Вахович підписала меморандум про співпрацю із новоствореною громадською організацією. Як зазначає Ігор Корецький, організація «Любаш» планує брати подальшу участь у пітчингах проєктів й зможе позмагатися за перші інвестиції. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024