Майже 160 мільйонів гривень: в Держекоінспекції розповіли, яких збитків завдали водним ресурсам з початку року

16 Вересня 2021, 10:11
Водні ресурси 914
Водні ресурси

Протягом восьми місяців поточного року Держекоінспекція розрахувала збитки у сфері водних ресурсів на суму майже 160 мільйонів гривень, а це, своєю чергою, понад 4,4 тисячі порушень.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований під час виїзних комітетських слухань щодо законодавчого врегулювання функціонування меліоративних систем в Україні.

«Подача забрудненої або ж недостатньо очищеної води для зрошення угідь призводить до засолення ґрунтів, погіршення врожайності й може стати причиною продовольчої кризи. Так, наприклад, Інгулецька зрошувальна система, один з найбільших меліоративних об’єктів, наразі припинила постачання води аграріям, адже рівень хлоридів у Інгульці в три рази вищий за норму. Підприємства, що здійснюють скид шахтних вод у річку, зупинили фінансування заходів з промивання русла», - зазначив Андрій Мальований.

За його словами ситуація з Інгульцем – на шляху до розв’язання.

«На вимогу Держекоінспекції розроблено План управління шахтними водами до 2025 року, який чітко регулює всі роботи, пов’язані з екологізацією Інгульця. Наголосив, що затвердження цього документу необхідне, щоб забезпечити чистоту водних ресурсів», - наголосив Андрій Мальований.

Найближчим часом Держекоінспекція також проведе позапланові перевірки понад 500 підприємств-водокористувачів.

«В ході цих заходів контролю виявимо проблемні об’єкти та змусимо суб’єктів господарювання дотримуватись вимог екологічного законодавства» - додав Андрій Мальований.

Читайте також: На Волині піскокради завдали збитків на 26 мільйонів гривень

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024