У Білорусі розганяють новину про обстріл знака на кордоні, українські прикордонники «шукають кінці»

15 Вересня 2021, 17:30
Пошкоджений знак 2125
Пошкоджений знак

У Білорусі заявили про те, що їх прикордонний знак обстріляли з території України. Згодом у Державній прикордонній службі України повідомили, що під час зустрічі білоруська сторона жодних претензій або звинувачень на адресу ДПСУ не висувала.

Про це пише «Українська правда» посилаючись на речника ДПСУ Андрія Демченка. 

Бізнес.Район простежив як цю новину подавали у білоруському інформаційному полі. Попри те, що подія трапилася 11 вересня інформацію у медіа почали розганяти аж 15 вересня. Зокрема, державне інформаційне агентство Белта. Також інформацію оприлюднили на офіційному сайті прикордонного комітету Білорусі.

Речник ДПСУ повідомив, що у ході перевірки на місцевості використаних гільз від мисливської зброї виявлено не було. З білоруською стороною провели прикордонно-представницьку зустріч. Пошук причетних до цього осіб продовжується.

«Пошкоджений прикордонний знак на кордоні з РБ виявив прикордонний наряд Луцького загону ДПСУ. Про дану ситуацію відразу було повідомлено прикордонників сусідньої країни та співробітників поліції. Характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці. В той же час, характер місцевості - болотисто-чагарникова - унеможливлює піший рух осіб у цій місцевості і ознак перебування осіб біля прикордонного знаку виявлено. Проте знак розташований поряд каналу, що з’єднує озера цієї місцевості, тому не виключається, що пошкодження могли здійснити порушники, які проходили по ньому човном», - пояснив речник.

Під час зустрічі білоруська сторона жодних претензій або звинувачень на адресу ДПСУ не висувала, наголосив Демченко.

До слова, за волинським лісом у Бресті зараз перебуває зо 200 тисяч російських військових з технікою, які прибули на навчання «Захід-2021»  10-16 вересня і навряд виберуться звідти після закінчення тренувальних стрільбищ.

Нагадаємо, що офіційно повідомляють, що на території Білорусі залучено 12,8 тисячі військовослужбовців, у тому числі близько 2500 російських, понад 30 літаків і гелікоптерів, близько 350 одиниць бойової техніки, зокрема близько 140 танків.

Читайте також: Район.in.ua запускає розділ про Білорусь

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024