Не мають заборгованості за послуги розподілу газу 65% волинян

17 Вересня 2021, 13:45
Не мають заборгованості за послуги розподілу газу  65% волинян PROMO 942
Не мають заборгованості за послуги розподілу газу 65% волинян

З початку року кількість боржників за доставку газу зменшилась, проте сума їх заборгованості невпинно зростає і наразі становить майже 30 мільйонів гривень.

Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі АТ «Волиньгаз».

За вісім місяців 2021 року борги побутових споживачів  Волинської області за доставку газу сягнули 25 мільйонів гривень. Разом з тим, значно скоротилася кількість споживачів, які не платили за розподіл жодного разу протягом останніх двох років.

Якщо у кінці 2020 року їх було майже 14 тисяч, то станом на 1 вересня 2021 року кількість клієнтів компанії, що частково або повністю розрахувалися із накопиченими боргами зменшилась на 42%.

«Кошти, які волиняни сплачують за доставку газу, АТ «Волиньгаз» спрямовує на повноцінне функціонування аварійно-диспетчерської служби 104, утримання у справному технічному стані газорозподільних мереж різних форм власності та споруд на них, модернізацію, капітальні і поточні ремонти, підтримання належного тиску в газорозподільній системі.

Усе це для того, щоб газ був доставлений кожному з 250 тисяч побутових клієнтів. Саме тому від своєчасної оплати за доставку газу залежить безперебійність і безаварійність газопостачання», - зазначив комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Через несплату і борги клієнтів, «Волиньгаз» змушений звертатись до суду та стягувати заборгованість у примусовому порядку. Наразі у компанії продовжується активна робота з розсилки досудових попереджень боржникам. Крім суми боргу, таким споживачам доведеться сплатити також судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості.

Більше того, наразі боржники ризикують залишитися без газопостачання. Адже з 20 серпня 2021 року відповідно до Закону України №1657-IX знято мораторій на відключення споживачів від комунальних послуг, що мають заборгованість. Заборона на відключення діятиме тільки в регіонах, де встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

 

Читайте також: Директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук розповів, що буде з ціною на газ

«Волиньгаз» закликає споживачів не допускати накопичення боргів за доставку газу, розраховуватися за надані послуги у встановлений термін, до 20 числа щомісяця і користуватися для оплати онлайн сервісами: Особистим кабінетом на сайті 104.ua, мобільними додатками 104 Mobile і 104 Mobile Light, а також чат-ботами 7104ua в Viber і Telegram.

Довідка: АТ «Волиньгаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Волинської області.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тисяч кілометрів газопроводів та понад 8 мільйонів споживачів газу.

Щорічно АТ «Волиньгаз» доставляє для  250 тисяч своїх клієнтів понад 400 мільйонів кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, становить близько 8 тисяч кілометрів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024