Обговорили проблеми екологічного контролю в територіальних громадах

19 Вересня 2021, 11:03
Обговорили проблеми екологічного контролю в територіальних громадах 917
Обговорили проблеми екологічного контролю в територіальних громадах

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований провів робочу зустріч «Діалог з громадою» в Офісі ДЕІ у Кривому Розі спільно з представниками Держекоінспекції, головами територіальних громад Криворізького району.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У заході взяла участь народний депутат України Олена Криворучкіна. Вона наголосила на важливості перерозподілу екологічного податку – 70% від його сплати має лишатися у місцевих бюджетах.

«Далі у ході зустрічі обговорили додаткові обов'язки, які отримали громади в результаті територіальної реформи, в тому числі, у сфері захисту довкілля. Для того, щоб протидія екологічним порушенням у громадах здійснювалась ефективно, потрібно розвивати систему природоохоронної діяльності, зокрема:

розробити місцеві екологічні програми та дотримуватись визначених ними заходів з мінімізації екологічних ризиків;

затвердити схеми санітарної очистки територій», - наголосив Андрій Мальований.

Він зазначив, що важливу роль у природоохоронному контролі новостворених громад відіграють громадські інспектори ДЕІ.

«Під час робочої зустрічі наголосив, що до кінця вересня поточного року громади повинні визначитись з кандидатурами громадських інспекторів ДЕІ, які будуть брати участь у перевірках, складати протоколи про адміністративні правопорушення, передавати їх до правоохоронних органів тощо. Кандидати на посади громадських інспекторів мають пройти курс навчання. Після цього вони отримають відповідне посвідчення і стануть надійними помічниками у постійному екологічному контролі територій», - заявив Андрій Мальований.

Читайте також: Майже 160 мільйонів гривень: в Держекоінспекції розповіли, яких збитків завдали водним ресурсам з початку року

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024