Ураїнський культурний фонд підтримає регіони

20 Вересня 2021, 11:28
Український культурний фонд 1109
Український культурний фонд
Український культурний фонд у новому грантовому сезоні відкриває програму з акцентом на підтримку регіонів. Про цю ініціативу розповів виконавчий директор фонду Владислав Берковський на XX Економічному Форумі у Львові.
 
Про це повідомили на сторінці Українського культурного фонду в фейсбуці.
 
 
«Ми започатковуємо ще одну ініціативу – регіональну підтримку шляхом співфінансування: 50% з місцевого бюджету і 50% з бюджету Українського культурного фонду, які будуть направлені винятково на підтримку локальних культурних проєктів конкретного регіону», – поділився Владислав Берковський.
У рамках проєкту на підтримку регіонів Український культурний фонд також розглядає можливість створення регіональних представництв - мультикультурних хабів.
 

Окрім державної підтримки проєкти в сфері культурної та креативної індустрії можуть отримати і фінансування великої програми Європейського Союзу, зазначила завідувачка сектору діяльності бюро програми ЄС «Креативна Європа» Українського культурного фонду Альона Дмуховська.

«Наразі є достатньо конкурсів (і вони циклічні), які пов’язані з віртуальною та доповненою реальністю, блокчейном та масивами даних. А будь-яка заявка з України буде мати так само багато шансів на підтримку, як і заявка з Німеччини або Іспанії», – акцентувала Альона Дмуховська.

У переважній більшості конкурсів ЄС обов’язкова вимога – мати міжнародний консорціум (об’єднання декількох юридичних осіб).

«Хороша новина – обмежень щодо юридичних осіб, які можуть подаватися на конкурси «Креативної Європи», немає. Тобто, це можуть бути і комерційна організація, і державна, і прибуткова, і неприбуткова тощо», – звернула увагу учасників Міжнародного економічного форуму завідувачка сектору діяльності бюро програми ЄС «Креативна Європа».

Загалом Український культурний фонд з часу свого започаткування отримав уже понад 10 тисяч заявок на гранти, підтримав понад 2 тисячі культурних проєктів загальною сумою наданих коштів – понад 2 мільярди гривень. І кожного року ці показники тільки збільшуватимуться. 

 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024