На Волині надходження єдиного податку наближаються до півмільярда гривень

22 Вересня 2021, 13:41
На Волині надходження єдиного податку наближаються до півмільярда гривень 714
На Волині надходження єдиного податку наближаються до півмільярда гривень

До місцевих бюджетів Волині впродовж січня-серпня 2021 року сплатили 484,6 мільйона гривень єдиного податку. Це на 18,2 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.  

Позитивна динаміка сплати єдиного податку є у більшості громад, - повідомляють Бізнес.Району в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Внесок підприємців-спрощенців до бюджетів громад – надзвичайно вагомий, оскільки є бюджетоутворюючим. Безперечно, що виконання програм соціального-економічного розвитку залежить від фінансового забезпечення.

Тож підприємці-спрощенці та загалом представники бізнесу залишаються надійними партнерами громад в питаннях сплати податків і розвитку», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Вона нагадала, що представники бізнесу можуть розраховувати на якісну консультаційну допомогу в Центрах обслуговування платників.

«Окрім безпосереднього спілкування з фахівцями податкового адміністрування в ЦОПах, податкова служба пропонує дистанційний формат взаємодії через Електронний кабінет. Функціональні можливості електронних сервісів ДПС розширюються і вдосконалюються, зокрема і на прохання платників», - наголосила Світлана Савчук

Щодо фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10:00 до 12:00.

Читайте також: Внесок платників податків Волині до бюджету перевищив сім мільярдів гривень

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024