На Дубенщині планують створити сміттєсортувальну станцію

24 Вересня 2021, 14:21
Фото ілюстративне 900
Фото ілюстративне

Смизька громада, що на Дубенщині, у середу, 22 вересня, презентувала проєкт будівництва сміттєсортувальної станції. Ягідний бренд Okberry продовжує висвітлювати ініціативу #ГромадаПлюсБізнес.

Про це повідомила Перша платформа в Україні для ділового розвитку місцевих громад Ділові громади України у фейсбуці.

 Відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Смизької громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням селищної ради головною проблемою громади у сфері житлово-комунального господарства є поводження з твердими побутовими відходами (прибирання, вивезення, їх подальша утилізація), враховуючи факт того, що з 1 січня 2018 року в Україні діють норми закону, який забороняє захоронення побутового сміття на звалищах без сортування та переробки. 

Тому громада вважає пріоритетом запуск сміттєсортувальної станції. Після запуску станції на ній відсортовуватимуть метал, пластик, папір та скло. Запуск станції також дозволить створити не менше десяти нових робочих місць.

Партнер ініціативи – ягідний бренд Okberry, молодий крафтовий виробник органічних соків, пастил та оригінального смородинового вина, підтримує місцеві громади, які прагнуть до розвитку.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024