Коли потрібно платити за газ та що загрожує боржникам

24 Вересня 2021, 19:30
Коли потрібно платити за газ та що загрожує боржникам PROMO 2622
Коли потрібно платити за газ та що загрожує боржникам

ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», нагадує побутовим споживачам блакитного палива, що сплачувати газові рахунки потрібно кожного місяця до 25 числа.

Про це повідомляють у пресслужбі товариства.

Чому за спожитий ресурс потрібно розраховуватися вчасно

130 тисяч клієнтів «Волиньгаз Збуту» мають прострочену у понад три місяці заборгованість. Це вже є підставою для припинення отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім того, відповідно до Закону №1657, попри карантинні обмеження, постачальники енергоресурсів можуть припинити надання послуг через заборгованість. Заборона відключення діє лише в регіонах, які знаходяться у «червоній» зоні.

Так, у серпні-вересні «Волиньгаз Збут» подав Оператору ГРМ доручення на відключення від газопостачання 1419 домоволодінь.

Календар нарахувань та розрахунків

З 1 по 5 число кожного місяця потрібно передавати показники лічильника за попередній місяць.

Після 5 числа всі дані про спожитий газ акумулюються у регіонального оператора ГРМ (облгазу). Якщо споживач не передав показники лічильника вчасно, то облгаз нараховує споживання за нормами.

З 8 до 10 числа постачальник проводить нарахування за спожитий газ. Зауважимо, «Волиньгаз Збут» нараховує оплату за спожитий ресурс лише на підставі обсягів, обрахованих Оператором ГРМ.

Зазвичай, 10 числа рахунки уже доступні в Особистому кабінеті.

До 20 числа споживачі газу отримують паперові рахунки.

До 25 числа кожного місяця споживачі газу мають здійснювати розрахунок за спожите блакитне паливо.

Де платити за газ

Розраховуватися за блакитне паливо можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua; Viber та Telegram-ботів 7104ua; у мобільних додатках 104Mobile для Android та 104Mobile Light для iPhone. Або у будь-якому банківському відділенні, за допомогою терміналів самообслуговування та на «Укрпошті».

Також «Волиньгаз Збут» має два відділення у Луцьку (просп. Волі, 6 та вул. Івана Франка, 12), де клієнти компанії можуть сплатити за газ без комісії.

Читайте також:  Директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук розповів, що буде з ціною на газ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024