За тиждень водне господарство Волині зазнало збитків на понад три тисячі гривень

27 Вересня 2021, 12:08
Незаконний вилов риби 1120
Незаконний вилов риби

У період з 13 по 20 вересня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 12 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Склали два протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та дев’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення рибальства). Оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це Бізнес.Район повідомив Волинський рибпатруль.

«За даний період на порушників накладено 102 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 238,5 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 24 кг риби. Також вилучено 8 од. заборонених знарядь лову та ще 5 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 16 вересня на водному об’єкті, поблизу села Пірванче Горохівської ТГ Луцького району волинські рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. Громадянин за допомогою сітного знаряддя лову встиг виловити п'ять кілограмів риби, а саме: п'ять сазанів. Шкода, нанесена рибному господарству Волині склала 1 530 гривень.

Читайте також: У Старій Вижівці оштрафували рибного браконьєра

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучили. Матеріали справи направили в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня під час рейду на Мар’янівське водосховище, Мар’янівської ТГ Луцького району Волинської області рейдова група виявила випадок грубого порушення Правил рибальства - перевищення добової норми вилову риби. Рибалка впіймав 10 кілограмів риби (61 карасів сріблястих), чим перевищив дозволену добову норму на сім кілограмів. Шкода, завдана рибному господарству, склала 1 037 гривень.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності.

18 вересня на рибогосподарському водному об’єкті, поблизу села Четвертня Колківської ТГ Луцького району викрили громадянина, який здійснював вилов риби трьома сітними знаряддями лову. Завдяки оперативності рейдової групи порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готують до направлення в суд для притягнення порушника до відповідальності, знаряддя лову вилучено.

Читайте також: На Локачинщині впіймали рибних браконьєрів

Довідково.Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) – тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень – 680 гривень) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024