Громади Волині за пів року залучили на 10,5% більше роздрібного акцизу, ніж торік

27 Вересня 2021, 17:50
Акцизна продукція 1190
Акцизна продукція

Представники бізнесу, котрі здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів, сплатили до бюджетів громад Волині понад 92 мільйони акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Таким чином, за підсумками січня-серпня 2021 року громади області отримали на 10,5% більше роздрібного акцизу проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район повідомили у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Переважно територіальні громади області отримують більше надходжень акцизного податку. Тож загалом динаміка надходжень роздрібного акцизу позитивна, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у податковій службі звертають увагу лідерів громад на важливості систематичного аналізу діяльності господарюючих суб’єктів з тим, щоб запобігти бюджетним втратам.

«Карантинні обмеження не можуть бути виправданням безліцензійній торгівлі підакцизною групою товарів. Цей момент повинні врахувати представники бізнесу та керівники громад. Якщо бюджет громади отримує менше роздрібного акцизу, ніж торік, то це перший сигнал про ймовірну «тіньову» реалізацію спиртного і цигарок. А це значні бюджетні втрати й шкода здоров’ю споживачів», - наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що саме інформація від органів місцевого самоврядування про негаразди з реалізацією горілчаної і тютюнової продукції дає підстави для проведення фактичної перевірки підприємця-порушника.

Водночас у податковій службі краю звертають увагу представників підприємництва, котрі здійснюють реалізацію підакцизної продукції, на обов’язковості подання декларації акцизного податку.

Неподання декларацій акцизного податку – порушення податкового законодавства, за яке передбачені штрафні санкції.

Читайте також: 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024