«Створюємо ліси разом»: закарпатці матимуть змогу долучитись до Всеукраїнської акції

28 Вересня 2021, 12:11
Ліс 2615
Ліс

З 01 жовтня по 30 листопада Держлісагентство проводить громадську акцію «Створюємо ліси разом» в рамках виконання Програми Президента України «Зелена країна».

На Закарпатті в рамках акції «Створюємо ліси разом» планують провести ряд заходів з лісовідновлення, лісорозведення, озеленення населених пунктів та висадити близько 510 тис. саджанців на площі 205,8 Га. Про це інформує Державне агентство лісових ресурсів України.

Лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для Закарпаття дерева – ялиця біла, бук лісовий, ялина, дуб звичайний. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження. 

До участі в акції «Створюємо ліси разом» запрошуються об’єднані територіальні громади, лісокористувачі області, молодь, студенти, представники органів влади, громадських організацій, громадськості та засобів масової інформації з метою примноження зелених насаджень краю.

Відповідальні особи по Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства:

  • Мирослав Зварич– начальник  відділу лісового та мисливського господарства
  • Марія Станкович– головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства
  • Ніколетта Бокшан- прессекретар управління

Нагадаємо, що в рамках програми  «Зелена країна» за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев. За 10 років площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Держлісагентство, якому належить 73% лісів, стане основним драйвером виконання екоініціативи. До кінця 2024 року лісівники висадять понад 166 тисяч гектарів культур.

Читайте також: Лісівники Рівненщини запрошують посадити дерева для «Зеленої країни»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024