10 тонн за добу: на Рівненщині відкрили перший забійний комплекс великої рогатої худоби

28 Вересня 2021, 18:30
10 тонн за добу: на Рівненщині відкрили перший забійний комплекс великої рогатої худоби 1299
10 тонн за добу: на Рівненщині відкрили перший забійний комплекс великої рогатої худоби

На Рівненщині відкрили перший забійний комплекс великої рогатої худоби м’ясних порід.

«Навесні відвідував підприємство на етапі будівництва, а вже 28 вересня ТОВ «Халяль-Компанія» розпочало виробництво м’ясної продукції», — розповідає у соцмережі фейсбук голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Побудову, закупку та монтаж обладнання на кожному етапі контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу. Одразу після відкриття підприємство подасть заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить  експортувати продукцію в усі ісламські країни.

У вівторок 28 вересня голова Рівненської ОДА разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Гульдере та заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою відвідали забійний комплекс. Вони переконалися, що там вироблятимуть екологічно чисту м‘ясну продукцію. Це дасть можливість зберегти її якість набагато довше. Потужності комплексу — 10 тонн за добу.

Забійний комплекс – це масштабний інвестиційний проект на Рівненщині (понад 70 мільйонів гривень), створення десятки нових робочих місць і розвиток регіону. Нині створюється нова екосистема, коли зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону  набувають нових якісних показників.

Читайте також: Рівненщина стала другою серед областей за динамікою будівництва

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024