CID Media Group та YouControl розпочали співпрацю для популяризації роботи з відкритими даними

29 Вересня 2021, 09:48
Тренер YouControl Михайло Кольцов під час навчання для журналістів у Луцьку 2929
Тренер YouControl Михайло Кольцов під час навчання для журналістів у Луцьку

Партнерство YouControl та CID Media Group дасть змогу проводити спільні заходи та надавати доступ до аналітичного онлайн-сервісу  журналістам холдингу для написання новин, розслідувань та досліджень з використанням відкритих даних.

YouControl в межах своєї соціальної місії надає безоплатні доступи до свого аналітичного онлайн-сервісу журналістам й громадським активістам, які роблять розслідування та дослідження, займаються фактчекінгом й пишуть новини на основі даних, моніторять державні закупівлі або слідкують за життям публічних діячів та перевіряють кандидатів на посади у суди та інші державні органи.

З використанням аналітичної системи журналістами та ГО  проведено понад 5 тисяч журналістських розслідувань. Це допомогло привернути увагу громадськості та правоохоронних органів до резонансних тем, а також почати перевірку фігурантів та відкриття справ.

Щоб отримати доступ до YouControl зверніться до керівниці інноваційних проєктів CID Media Group Наталії Пахайчук.

Перший спільний захід YouControl та CID Media Group провели в серпні 2021 року – навчання для волинських журналістів з користування відкритими даними.

 

 

Довідково:

YouControl — аналітична система, що з понад 180 джерел формує повне досьє на кожну компанію і ФОП України на основі відкритих даних, відстежує зміни та візуалізує зв’язки. Містить дані для перевірки іноземних компаній. Технологія YouControl дозволяє за декілька секунд отримати актуальну на час запиту інформацію про фізичну особу з офіційних джерел.

CID Media Group – з 1996 року розвиває незалежні медіа в регіонах України. Управляє проєктами Район.in.ua, Таблоїд Волині, Сім'я і дім та радіо СіД fm.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024