На Рівненщині меблева фабрика планує створити швейні підприємства у селах

30 Вересня 2021, 18:08
На Рівненщині  меблева фабрика планує створити швейні підприємства у селах 2344
На Рівненщині меблева фабрика планує створити швейні підприємства у селах

На Рівненщині можуть з’явитися мікрошвейні підприємства у селах. 

Це будуть відділені робочі місця за місцем проживання людини. Ініціатива належить міжнародній меблевій компанії «Морган Феніче». Створення таких робочих місць усіляко підтримує Рівненської ОДА, повідомляють на сайті відомства.

Наразі декілька керівників громад зацікавилися пропозицією і на запрошення компанії ознайомилися із виробництвом та умовами створення таких робочих місць.

«Спільно з Рівненською ОДА ми ініціювали створення віддалених робочих місць для швачок, зокрема, у північних районах. Поки що трохи понад 100 (саме стільки є швейних машин). Під час зустрічі з керівниками громад обговорили можливі варіанти співпраці. Наша компанія готова забезпечити логістику, надавати сировину і устаткування», – повідомив директор «Морган Феніче» Роман Бесараб.

Він додав, що підприємство розвивається, і вони готові підвозити людей у межах 50 км, а також за потреби забезпечити проживання. Адже наразі є вакансії складальників, вантажників, верстатників, операторів та інженерів.

Одним із перших виявив готовність створити подібне підприємство керівник Бугринської ТГ Сергій Пилипчук: 

«Окрім нових робочих місць, це й ще податки до бюджету. Тут нормальна заробітна плата, офіційне працевлаштування. А у нас є приміщення і охочі працювати. Тому вже на наступному тижні домовилися про зустріч у громаді».

За словами представників обласного центру зайнятості, 54% безробітних в області –саме сільське населення. Тому ініціатива створення віддалених робочих місць актуальна. І вони готові організувати перекваліфікацію працівників. 

«Інвестиційну ініціативу ми розвиваємо у рамках проєкту «Rivne work hub», який започаткував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, – розповів директор департаменту економічного розвитку та інвестицій Костянтин Мокляк. – Ми зустрічаємося з роботодавцями області, щоб допомогти у підготовці фахівців. Це також важливо і для зрозуміння реальних потреб ринку праці на перспективу».

Нагадаємо, міжнародна компанія «Морган Феніче» є одним із найбільших виробників м'яких меблів у світі. Підприємство працює на Рівненщині вже майже 10 років. На сьогодні тут працевлаштовано понад 1100 осіб. Нещодавно компанія запустила в області лінію виробництва поролону, що стало третім етапом інвестицій в регіон.

Читайте також:  На новорічні свята у Рівному з міського бюджету виділять близько трьох мільйонів гривень

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024