Генпрокуратура завершила розслідування про ухиляння від сплати податків нардепом з Рівненщини

01 Жовтня 2021, 10:01
Підозрюваному та його захисникам повідомили про завершення досудового розслідування 820
Підозрюваному та його захисникам повідомили про завершення досудового розслідування

Прокурори Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування стосовно народного депутата України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це Район.Вараш дізнався в Офісі Генпрокурора.

Розслідування встановило, що протягом 2012-2019 років народний обранець продавав нерухомість у багатоквартирних житлових будинках на Київщині без реєстрації фізичною особою-підприємцем чи юридичною особою. Доходи від реалізації цих квартир та нежитлових приміщень він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

За даними експертизи такі дії підозрюваного призвели до ненадходження до держбюджету понад 118 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість.

Підозрюваному та його захисникам повідомили про завершення досудового розслідування та надали доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Нагадаємо, нардепу Віктору М'ялику підозру оголосили ще у березні цього року. А у червні Київський апеляційний суд наклав арешт на нерухомість народного депутата.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024