За тиждень на Волині порушники рибальства завдали збитків на майже 4 тисячі гривень

05 Жовтня 2021, 18:10
Незаконний вилов риби 1277
Незаконний вилов риби

У період з 27 вересня по 4 жовтня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства.

Склали 12 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), сім – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це Бізнес.Район повідомила пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників наклали 680 г штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 995 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 24,5 кг риби. Також вилучили 17 одиниць заборонених знарядь лову та ще 14 одиниць – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 27 вересня державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На трасі Луцьк-Львів, поблизу села Гірка Полонка Луцького району викрили громадянина, який здійснював незаконний збут риби короп. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На викриту особу склали протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готують до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Першого жовтня в ході рибоохоронної роботи на озері Шині, поблизу села Віл Любешівської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області викрили грубі порушення рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов риби двома сітними знаряддями лову. Таким способом вони встигли виловити 9,5 кілограмів риби, а саме: 125 карликових сомиків, 70 окунів, 4 йоржі, 4  краснопірки та одну щуку. Шкода, нанесена рибному господарству Волині склала 3 995 гривень.

На порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучили. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Третього жовтня державні інспектори рибоохорони здійснили спільний рейд з  працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області на водні об’єкти Любешівської ТГ Камінь-Каширського району.

Так, на річці Стохід, поблизу села Седлище Любешівської ТГ громадянин за допомогою восьми сітних знарядь лову зловив 30 екземплярів плітки, яку в живому стані повернули у водне середовище. Попередили збитків на суму 2 550 гривень.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучили. Матеріали справи направили в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Читайте також: У Старій Вижівці оштрафували рибного браконьєра

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024