У «Ягодині» вилучили пралки, які ввозили із заниженою вартістю

09 Жовтня 2021, 10:31
Товар 717
Товар

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль, в якому, згідно з товаросупровідними документами, переміщувався товар «промислове обладнання для пралень» в адресу українського підприємства.

Про це інформують у пресслужбі Волинської митниці.

Під час митного контролю в співробітників Волинської митниці виникли підозри щодо автентичності поданих товаросупровідних документів. З метою перевірки цього факту в адресу митних органів іноземних держав скерували відповідні запити. 

В результаті опрацювання отриманих відповідей встановили значну невідповідність фактурної вартості товару та інформації щодо відправника і отримувача.

Таким чином, директор підприємства-отримувача вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару вартістю 2,4 мільйона гривень шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості щодо фактурної вартості товару та інформації про відправника і отримувача.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.2 ст.483 Митного кодексу України, що передбачає накладання штрафу в розмірі 200% вартості предмету правопорушення з його конфіскацією.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024