У Музеї Корсаків показали благодійну виставу «Кострубізми. Кумановський»

10 Жовтня 2021, 14:16
«Кострубізми. Кумановський» 978
«Кострубізми. Кумановський»

Театр «ГаРмИдЕр» долучився до кампанії зі збору коштів для інклюзивного проєкту для дітей «Митці надії», який реалізовує Музей сучасного українського мистецтва Корсаків показом вистави «Кострубізми. Кумановський». Символічно перфоманс про майстра пензля відбувся напередодні Дня художника.

Благодійний показ вистави провели 9 жовтня. Захід відвідали небайдужі люди, які хочуть підтримати проєкт для дітей з інвалідністю. На ньому побувала журналістка Район.Культура.

Актор Павло Порицький зіграв роль відомого українського художника Миколи Кумановського. Він настільки перевтілився в образ митця, що наприкінці вистави не відразу вийшов з амплуа, у якому перебував протягом попередньої години. Він зізнався, що непросто переживати емоції такої людини, як Кумановський. Глядачі у залі декілька разів аплодували Павлу Порицькому стоячи.

По закінченню перфомансу працівники музею показали відеоролик, який презентує ідею їхнього інклюзивного проєкту. Свідомо ввімкнули відео без звуку, щоб люди тонше зрозуміли їхню місію. 

Довідково:

У рамках проєкту «Митці надії» від Музею сучасного українського мистецтва Корсаків розпочали благодійний збір коштів на платформі «Спільнокошт» для проведення серії майстер-класів з живопису, графіки та скульптури від сучасних українських митців для дітей з інвалідністю.
Спільнокошт триватиме 100 днів, за цей потрібно зібрати 100 тисяч гривень. Завдяки цій сумі організатори ідеї зможемо провести мистецькі майстер-класи для дітей з інвалідністю, що дозволить дітям стати важливою частиною мистецького життя, допоможе соціалізуватися і зробити свій внесок в створенні інклюзивного середовища в музейних інституціях, а також дозволить постійно співпрацювати із різними громадськими організаціями, які працюють і допомагають таким дітям.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024