Волинські податківці розповіли майбутнім рестораторам про процедуру започаткування бізнесу

13 Жовтня 2021, 11:21
Студенти вчились започатковувати бізнес 733
Студенти вчились започатковувати бізнес

Зустріч податківців зі студентами третього та четвертого курсів географічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася у Луцькому міському центрі зайнятості. 

Серед основних тем для обговорення з майбутніми спеціалістами готельно-ресторанної справи — вимоги національного податкового законодавства та положення одноразового добровільного декларування. Про це Бізнес.Район повідомили у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Завідувачка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна розповіла студентам про вимоги податкового законодавства до підприємців з моменту реєстрації бізнес-проєкту та виконання податкових зобов’язань. Посадовиця наголосила, що ведення підприємницької діяльності передбачає дотримання низки вимог щодо подання звітності до контролюючих органів і сплати податків.

«Уся необхідна інформація та зразки звітних документів доступні в Електронному кабінеті. Тому ми орієнтуємо наших платників на спілкування з податковою службою в електронному вигляді.Для молодих людей, котрі вміло використовують у повсякденній діяльності та навчанні різноманітні гаджети, не повинно виникати жодних проблем з електронними сервісами органів влади», - наголосила Олена Нікотіна.

Водночас посадовиця поінформувала про особливості пропонованої громадянам, які раніше не повної мірою сплачували податки, податкової амністії активів, а також розповіла про проведення готівкових розрахунків при здійсненні певних видів підприємницької діяльності та вимоги до підприємців, які реалізують підакцизну продукцію.

Зокрема, господарюючі суб’єкти повинні врахувати, що Наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів», який набув чинності 01 липня 2021 року, внесено зміни до форми фіскального касового чека на товари (послуги) та фіскального касового чека, видачі коштів і доповнено їх новим реквізитом – «цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої», який зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством.

Читайте також: В Україні з 1 вересня почалося одноразове добровільне декларування доходів

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024