Держекоінспекція: кожен сьомий зразок пального на АЗС не відповідає технічним вимогам

14 Жовтня 2021, 14:16
АЗС 857
АЗС

Протягом трьох кварталів поточного року ДЕІ винесли понад 1400 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів у зв’язку з виявленням порушень під час розповсюдження пального.

 Серед таких заходів - формальна, невідповідність, тимчасова або повна заборона реалізації продукції на ринку, вилучення її з обігу, відкликання тощо. Про це йдеться на сайті відомства.

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомив, що під час експертизи проб пального у лабораторії Держекоінспекція виявляла, що кожен сьомий зразок пального, відібраного на АЗС, не відповідав технічним вимогам.

«Експертизу нафтопродуктів ДЕІ розпочала у серпні, і це – важливий крок до прозорого та безпечного ринку реалізації продукції. Раніше проводилась тільки документальна перевірка, тепер інспекція може оцінити її якість за допомогою профільної експертизи. В свою чергу, це один з найдієвіших інструментів у боротьбі з контрафактним пальним та як результат – продаж якісної та безпечної продукції споживачам. Так, нерідко ДЕІ за результатами лабораторної експертизи виявляє у пробах відхилення від Техрегламенту. Переважно така продукція супроводжується  документами на продукцію, що має свідчити про пальне належної якості. А тим самим може наводити на висновки про підробку паперів, розповсюджуючи продукцію без відповідних ліцензій та дозволів», - зауважив Андрій Мальований.

Держекоінспекція спільно з низкою органів державної влади бере участь у проведенні міжвідомчих регіональних робочих груп, що контролюють діяльність АЗС. До таких органів входять представники органів місцевого самоврядування, Державна податкова та фіскальна служби, ДСНС, ДПСС тощо.

«Очікуємо, що після ухвалення Технічного регламенту щодо вимог до скрапленого газу Держекоінспекція також отримає повноваження для перевірки розповсюджувачів такої продукції. Для цього ДЕІ спрямувало до Міністерства фінансів про зміни бюджетних асигнувань  у 2022 році на заходи, які необхідні для проведення випробувань скрапленого газу», - додав Андрій Мальований.

Читайте також: У Мінекономіки кажуть, що зростання цін на пальне сповільнилося

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024