На Ратнівщині відкрили новий дитсадочок

13 Жовтня 2021, 10:42
У Жиричах відкрили новий дитсадочок 864
У Жиричах відкрили новий дитсадочок

У селі Жиричі Ковельського району запрацював новий дитячий садочок.

Урочисте відкриття відбулося у вівторок, 12 жовтня, йдеться на сайті Волинської ОДА,

Нагадаємо, закладення фундаменту для окремого двоповерхового корпусу дитячого садочку розпочалося у 2019 році. Основне ж будівництво тривало упродовж 2020-го року у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Відтак, згідно з проєктом відбулося перепланування теперішньої будівлі з добудовою чотирьох груп, чотирьох кабінетів, допоміжних приміщень, спортивного та актового залу.

Загальна вартість реалізації проєкту «Реконструкція навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі становить майже 19 мільйонів гривень. З них коштів державного бюджету –  понад 17 мільйонів гривень, районного – 1,7 мільйона гривень.

Зауважимо, що у 2020 році наше видання повідомляло, що на реконструкцію навчально-виховного комплексу у Жиричах спрямували понад 21 мільйон гривень.

Слід зазначити, що у зв’язку із виявленими раніше недоліками у роботі будівельників, відкриття дитячого садочку переносили. 

Читайте також: «У Жиричах діти мають нарешті піти в новий дитсадок», - голова Волинської обласної ради

Наразі ж в освітньому закладі ліквідовані усі недосконалості у ремонті, то ж 12 жовтня 2021 року двері садка урочисто відкрилися для дошкільнят села Жиричі.

Оглянути виконання ремонтних робіт та привітати із відкриттям дошкільного навчального закладу за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка приїхала його заступниця Людмила Тимощук.

Опісля вітальних слів Людмила Тимощук разом із головою Ковельської РДА Ольгою Черен передали від місцевих органів влади у подарунок для дошкільного закладу телевізор.

Дитячий садок розрахований на 95 місць, тобто на п’ять груп, в тому числі ясельну. Також у закладі працюватиме 12 людей персоналу.

Нагадаємо, 2 листопада 2018 року у селищі Ратне відкрили дитсадок «Капітошка».

Слід зауважити, що навчальний заклад повністю вмебльований для комфортного перебування малечі. Також тут облаштовані харчоблок і санвузли та встановлена уся сантехніка.

Окрім того, поблизу будівлі проведений благоустрій прилеглої території та зведені дитячі майданчики.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024