У селі на Рівненщині посадять енергетичну вербу

17 Жовтня 2021, 12:13
Енергетична верба 1330
Енергетична верба

У приміщенні Дядьковицької сільської ради підписали меморандум між компанією «Рівнетеплоенерго» та Дядьковицькою громадою.

Метою угоди є співпраця між компанією і громадою з метою вирощування та перероблення енергетичної верби для потреб «Рівнетеплоенерго», повідомляє «7 днів».

Це дасть можливість в майбутньому зменшити споживання газу, а відтак й запобігти підвищення тарифу на теплопостачання.

«Ми сьогодні починаємо проект, який є складовою стратегії «Знлений перехід». Метою якого є зменшення споживання газу в майбутньому на 50%. Ми плануємо висадити в Дядьковицькій громаді близько двох мільйонів дерев енергетичної верби. Щоб забезпечити пот реби теплової генерації «Рівтеплоенерго», – сказав засновник компанії «Укртепло» Іван Надєїн.

Для сільської громади, це можливість створення нових робочих місць та збільшення надходжень до бюджету громади.

«Для нашої громади це великий плюс. Можливість розвитку в напрямку енергоефективності та економічного процвітання. Ми вдячні нашим партнерам, що обрали саме нас. Це шанс для нашої громади», – зазначила очільниця Дядьковицької громади Людмила Вітковець.

Енергетична верба вид верби (Salix), що швидко росте, тому придатна для використання як біомаса. Варто зазначити, що вирощування енергетичної верби, це дворічний цикл вирощування та перероблення сировини.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024