Директор Шацького коледжу став головою обласної організації мисливців

17 Жовтня 2021, 17:21
Директор Шацького коледжу став головою обласної організації мисливців 1564
Директор Шацького коледжу став головою обласної організації мисливців

Директора коледжу Ігоря Жмурка обрали головою Волинської обласної організації Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь.

Про це інформують у пресслужбі Шацького лісового коледжу.

12 жовтня під керівництвом начальника управління Волинського обласного лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка відбулася розширена нарада з користувачами мисливських угідь області.

У нараді взяв участь директор Шацького лісового фахового коледжу  Ігор Жмурко. 

Зустріч відбулася за участі виконувача обов'язків Президента Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктора Червоного, начальника управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації Валентина Кухарика, першого заступника начальника Держекоінспекції в області Олександра Ткачука та інших.

Звертаючись до присутніх у залі головний лісівник Волині Олександр Кватирко схарактеризувати основні критерії розвитку мисливської галузі області. Він зазначив, що нам потрібна дієва та результативна комунікація, що спонукає до якісних змін у напрямку мисливського господарства. Тому ми маємо вміти змінюватися та вчасно адаптовуватися, адже мисливство – одне із потужних напрямків Волині, галузь економіки, яка має свої пріоритети, і вони повинні бути спільними для всіх.

Також Олександр Михайлович зазначив, що саме сьогодні ми вислухаємо всі сторони, керівників, які поінформують про роботу, що ведеться у мисливській галузі державними лісомисливськими підприємствами та обговоримо кожну пропозицію. Адже мисливство – це ціла наука, професійна діяльність, яка відіграє важливу суспільну роль у збереженні нашої природи.

Усі запрошені гості під час своїх виступів проаналізували нинішню ситуацію в мисливській сфері, акцентували на окремих законодавчих актах, ініціативах. Вони висловили свою думку і своє бачення щодо подальшого розвитку мисливської сфери в цілому, в тому числі у державних підприємствах і в окремих приватних господарствах.

Під час заходу відбувся також один із важливих моментів, це –  перевибори голови Волинської обласної організації Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь. 

До цього часу асоціацію на Волині очолював ексначальник Волинського ОУЛМГ Богдан Колісник. Нині учасники розширеної наради обрали Ігоря Жмурка – директора Шацького лісового фахового коледжу імені Валентина Сулька, голову правління громадської організації «Волинський клуб собаківництва».

У своєму виступі Ігор Васильович наголосив на необхідності підготовки кадрів, зокрема фахівців єгерських служб. Він поділився тим, що планує відкрити такий факультет у навчальному закладі, який очолює. Також директор окреслив шляхи вирішення і напрямки, що сприятимуть розвитку мисливства на Волині, нарощення потенціалу мисливського собаківництва.

 «Одним із головних завдань сьогодення, є вольєрне розведення, що спрацьовує як експрес-метод регулювання популяції видів, в тому числі чисельності дикого кабана. Адже мисливство – це передусім любов до природи, її охорони й збереження, до можливостей вкладати в розвиток для того, щоб в майбутньому могли виважено користуватися. І про всю цю діяльність потрібно інформувати населення області. Це важливе завдання і має бути активною позицією для кожного з нас» – додав директор Ігор Жмурко.

Підтримали доповідача і також висловили свою позицію щодо розвитку мисливського собаківництва голова Волинської обласної організації УТМР Андрій Дмитрук та інші користувачі мисливських об'єднань. А директор ТзОВ «Веста М» Роман Микитюк запросив усіх охочих на профільну міжнародну конференцію, що відбудеться на Ковельщині вже 27-28 жовтня цього року.

На завершення заходу усі учасники розширеної наради привітали Ігоря Васильовича ЖМУРКА із призначенням на посаду голови Волинської обласної організації Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024