Сарненській лікарні бракує мільйона гривень для централізованого киснепостачання

21 Жовтня 2021, 17:03
Сарненській лікарні не вистачає коштів 1054
Сарненській лікарні не вистачає коштів

Сарненську центральну районну лікарню з робочим візитом відвідали керівники Рівненської облради.

Про це Район.Сарни стало відомо від пресслужби Рівненської облради.

У ході спілкування головний лікар закладу Василь Іванюк порушив проблемні для громади питання. Одне з найнагальніших – потреба в коштах на під’єднання до кисню 90 ліжок для хворих на COVID-19. 

Як відомо, Сарненська лікарня залишається опорним закладом у боротьбі з коронавірусом. Для лікування хворих передбачено загалом 120 ліжко-місць, з яких 90 – основні та 30 – резервні. Однак для забезпечення централізованого киснепостачання до ліжок загалом потрібно близько 2,8 мільйона гривень. Частину коштів – 1,8 мільйона гривень – передбачили в місцевому бюджеті. Тож наразі на завершення проєкту не вистачає мільйона гривень.

«На забезпечення централізованим киснепостачанням Сарненської та інших лікарень Рівненщини можна було б спрямувати кошти державної субвенції, яка надійшла до області торік у жовтні. Нагадаю, тоді Рівненщина отримала 22 мільйони гривень,  з яких частину коштів використали на поточні видатки, як то придбання кисневих концентраторів. Натомість 15 мільйонів гривень повернули до державного бюджету», –  наголосив голова Рівненської облради Сергій Кондрачук.

Читайте також: Головний медик Сарненської лікарні показав зарплати персоналу
Рівнянин розробив для Сарненської лікарні кисневі зволожувачі з пластикових пляшок

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024