Як волинський бізнес збирається працювати у «червоній» зоні

21 Жовтня 2021, 11:00
Як працювати під час "червоної" зони 5208
Як працювати під час "червоної" зони

Волинська область наближається до посилення карантинних обмежень через зростання захворюваності та можливе потрапляння регіону в червону зону.

Волинська ТПП спільно з депутатом Луцької МР Аллою Надточій ініціювали проведення круглого столу «Червона зона 2021: Як працювати далі?».

За результатами заходу напрацюють звернення до органів місцевої та центральної влади щодо врегулювання питань, які обговорювалися. Про це йдеться на сторінці Волинської торгово-промислової палати.

Участь в круглому столу взяли представники малого та середнього бізнесу - виробничої сфери, сфери надання послуг, торгових центрів, ФОПи, депутатів Луцької МР. До заходу долучилась заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук, яка надала пояснення деяких актуальних питань.

Основні меседжі за результатами круглого столу наступні:

  • Компанії планують працювати навіть в умовах жорстких карантинних обмежень. Підприємства готові проводити скрінінг температури при вході, дезінфекцію робочих місць та довезення персоналу, щоб унеможливити поширення захворюваності;
  • Якщо вимоги про перевірку у відвідувачів сертифікатів, довідок, результатів тестів будуть передбачені відповідними державними рішеннями – ТРЦ готові виконувати цю вимогу. Хоча тут виникають питання стосовно того, якими чином це робити і хто буде нести відповідальність.
  • Бізнес розуміє важливість вакцинації і тому використовує всі доступні методи, щоб мотивувати персонал для цього. Одним із таких методів може буде залучення лідерів думок в колективах. Був наведений приклад одного із закладів який у соцмережах опублікував пост «100% вакциновані» та безпечні для відвідування. Це можна використовувати як тренд.
  • Окремі підприємства звертались із закликом до медиків організувати зустрічі на підприємствах з метою інформування про безпеку вакцин та розвінчання міфів, які вкидаються «антивакцинаторами».
  • Багато питань лунало стосовно перевірок в транспорті та накладення штрафних санкцій, а саме як водію перевіряти наявність дійсних сертифікатів вакцинації у всіх пасажирів.
  • Враховуючи низький % вакцинованих в області, обмеження по допуску в ТРЦ лише за наявності ковідних сертифікатів може призвести до аналогічних наслідків як і при введенні жорсткого локдауну.
  • Необхідні різні підходи до встановлення % вакцинованих, в залежності від сфери діяльності. Наприклад, працівники ТРЦ, продуктових магазинів, кінотеатрів та інших закладів масового скупчення повинні бути вакциновані на 100%. Для інших сфер цей % варто переглянути.

Читайте також: Скільки коштують фальшиві сертифікати вакцинації і як за це судять на Волині

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024