Борг за газ може призвести до припинення газопостачання

22 Жовтня 2021, 16:31
Борг за газ може призвести до припинення газопостачання Реклама 1987
Борг за газ може призвести до припинення газопостачання

Понад 123 тисячі побутових клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», увійшли в опалювальний сезон з боргами за блакитне паливо. Загальна сума боргових зобов’язань складає 346 мільйонів гривень.

Про це Бізнес.Район повідомили у ТОВ «Волиньгаз Збут».

У період дії карантину компанія не ініціювала припинення газопостачання та не нараховувала штрафів, пені. Однак у серпні Президент України підписав Закон №1657, який дозволяє відключення боржників через заборгованість.

«Безперебійне газопостачання неможливе без вчасних розрахунків споживачів. Тому ми вимушені вдаватися  до крайніх заходів.  З початку року ми надіслали 1600 попереджень неплатникам та майже 3 000 досудових листів.

Близько 1400 справ передано до суду. Також за серпень-вересень подали Оператору ГРМ 1419 доручень на відключення боржників, у яких загальна сума протермінованих платежів складає майже 11 мільйонів гривень», – каже директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

У компанії звертають увагу на те, що прострочена у понад три місяці заборгованість за комунальну послугу є підставою для припинення отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

«Волиньгаз Збут» – соціально відповідальна компанія, яка завжди робить кроки назустріч вразливим категоріям населення. Споживачі, які не мають змоги погасити заборгованість одним платежем, можуть укласти договір реструктуризації та погасити накопичені борги рівними частинами протягом визначеного договором часу. У вересні такою можливістю скористалися 60 клієнтів компанії.

Нагадаємо, розраховуватися за блакитне паливо необхідно щомісяця до 25 числа.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024