Українцям доведеться сплачувати додатковий податок: кого це стосуватиметься

23 Жовтня 2021, 08:32
Українцям доведеться сплачувати додатковий податок: кого це стосуватиметься 1366
Українцям доведеться сплачувати додатковий податок: кого це стосуватиметься

Українцям доведеться платити податок за витрати, якщо вони не зможуть пояснити походження грошей на цінну покупку.

Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в ефірі національного телеканалу, – пише УНІАН.

«Якщо людина в майбутньому захоче купити якийсь дорогий актив - квартиру, автомобіль, коштовності, у неї в цьому випадку можуть запитати, А звідки у тебе ці гроші... Це називається непрямі методи податкового контролю», – зазначив він.

Гетманцев підкреслив, що в українців зараз є можливість амністувати свої доходи, тому що Кабмін вже напрацьовує законопроєкт про непрямі методи податкового контролю.

Добровільне одноразове декларування: 

15 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб (№5153), який передбачає проведення з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки та збори відповідно до вимог законодавства.

1 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про добровільне одноразове декларування

16 липня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закони про проведення одноразового добровільного декларування активів.

Декларування проводитиметься з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року. Той, хто в зазначений проміжок часу подасть декларацію і заплатить збір, буде звільнений від відповідальності за ухилення від сплати податків.

Декларування в рамках програми "податкової амністії" здійснюватиметься за трьома майновими ставками: перша ставка — 5%: поширюється на будь-які активи, які знаходяться в Україні; друга ставка — 2,5%, якщо громадянин вирішив інвестувати гроші в державні цінні папери, які випускає Міністерство фінансів; третя ставка — 7% на перше півріччя, 9% - на друге, якщо є бажання задекларувати закордонні активи.

1 вересня 2021 року в Україні стартувало одноразове добровільне декларування актив.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024