Чи збудують цементний завод біля Нововолинська

27 Жовтня 2021, 14:09
Чи збудують цементний завод біля Нововолинська 1003
Чи збудують цементний завод біля Нововолинська

Відбулося чергове зсідання громадської ради при Володимир-Волинській райдержадміністрації. Де обговорили питання про стан злочинності у громадах, роботу газопостачання, поширення коронавірусу, проведення вакцинації в районі та про те чи збудують цементний завод неподалік від Нововолинська.

Подія відбулася 25 жовтня. Про це розповіла кореспондентка Район. Іваничі.

Найбільш обговорюваним стало питання про ймовірне будівництво  цементного заводу біля Нововолинська.

Адже рік тому, Волинська облдержадміністрація підписала меморандум із ТОВ «Сонарсен» про можливу співпрацю. Яка передбачає передачу шахт, що знаходяться на території Грибовицької та Литовезької сільських рад у користування. Та будівництва там потужностей із промислових відходів копальні. 

Ще тоді новина викликала бурхливу реакцію та супротив з боку місцевого населення.

Нагадуємо, 21 жовтня на сесії Литовезької сільської ради депутати підтримали рішення про передачу шахти №7, що знаходиться на балансі Литовезької громади у користування ТОВ «Сонарсен» для повної утилізації власним коштом.

Відразу ж після оголошення рішення депутатів народеп Ігор Гузь записав відеозвернення про те, що він не допустить «такого» шкідливого будівництва на Волині.

Думки мешканців розділилися на два табори. Одні категорично проти будівництва. Вважають його вкрай шкідливим для довкілля. Інші ж підтримують, мовляв, це ж наповнить місцевий бюджет та збільшить кількість робочих місць.

На засідання громадської ради для детального пояснення ситуації запросили очільницю Литовезької громади  Олену Касянчук.

«Так, у нас з'явився потенційний інвестор. І я неодноразово наголошувала на тому, що проєкт передбачає можливе будівництво екологічного підприємства на території моєї громади. Дуже хочу спростувати чутки про те, що це буде цементний завод. Не знаю, хто і чому їх поширює. На засідання сільської ради всі бачили презентацію подальшої співпраці з ТОВ «Сонарсен». Вибачте, але там навіть не має згадки про цемент», – стверджує голова громади.

Зі слів Олени Касянчук, їй прикро, що нардеп Ігор Гузь не підтримує потенційної співпраці з підприємством. 

Очільниця наголошує про те, що передача шахти на утилізацію пройде повну юридичну процедуру без жодних порушень. Для цього підготують всю необхідну документацію.

Члени засідання майже одноголосне зійшлися на думці, що варто підтримувати співпрацю з інвесторами. Та для цього важливо отримати пояснення від кваліфікованих екологів. Зважити всі можливі ризики такої взаємодії.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024