Україна запропонувала Польщі здійснити аудит роботи пунктів пропуску на кордоні

27 Жовтня 2021, 14:40
МАПП Ягодин 794
МАПП Ягодин

У Варшаві відбулась перша двостороння зустріч Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та Міністра інфраструктури Республіки Польща Анджея Адамчика.

У фокусі зустрічі — розв’язання проблеми з дозволами на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень, а також конкретні проєкти з розвитку пасажирських і вантажних перевезень між Україною та Польщею. Про це інформують у міністерстві інфраструктури України.

«Польська сторона наполягає на тому, що питання надання дозволів напряму залежить від покращення ситуації з чергами на українсько-польському кордоні. Однак, і ми це неодноразово проговорювали на міжнародних зустрічах, проблеми з чергами спостерігаються з двох сторін. Це підтвердять і українські перевізники.

Щоб вийти з цієї ситуацію, ми запропонували провести незалежний міжнародний аудит роботи прикордонних та митних служб, виявлення вузьких місць, а за результатами проведеного аудиту прийняти відповідні спільні рішення які покращать ситуацію на кордоні.

Також ми зараз працюємо над низкою проєктів, які спрямовані на покращення логістичних і транспортних умов для перевізників і пасажирів в Україні. Зокрема, йдеться про нові дороги на кордонах, налагодження залізничного сполучення, а також модернізація пунктів пропуску» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Сторони домовились про наступну зустріч двох міністрів уже найближчим часом в пункті пропуску на українсько-польському кордоні.

Цій події передуватиме зустріч заступників Міністрів інфраструктури України та Польщі за участі Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також відповідних служб з боку Республіки Польща.

Велике будівництво на кордонах з Польщею: про які проєкти йдеться?

Розвиток пунктів пропуску на українсько-польському кордоні:

  • початок будівництва пасажирської ділянки в пункті пропуску «Краківець»
  • початок будівництва в пункті пропуску «Шегині»
  • облаштування сервісної зони перед пунктом пропуску «Ягодин».
Дорожні проєкти:
  • розвиток 262-х кілометрового маршруту Краківець — Львів (техніко-економічне обґрунтування проєкту готує компанія «Автомагістраль-Південь)
  • розвиток дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин — від кордону до міста Ковель до категорії 1а (вже відремонтовано — 16 км на під’їзді до кордону, ще 45 км буде оновлено протягом 2021–2022 років).
  • завершено капітальні ремонти на 59 км доріг до кордону в рамках «Польського кредиту»
Залізниця:
  • початок будівництва гілки залізниці з Польщі в Трускавець (йдеться про відновлення залізничної колії на території України у сполученні Мальховіце — Нижанковичі);
  • запуск швидкісного залізничного сполучення Київ — Варшава (наразі проєкт на етапі розробки пре-ТЕО). 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024