У Дубровиці можуть підвищити вартість проїзду в маршрутках

03 Листопада 2021, 09:44
Маршрутки в Дубровиці 958
Маршрутки в Дубровиці

У міській раді Дубровиці розглянуть можливість збільшення тарифу на проїзд.

У Дубровиці зросте вартість проїзду в громадському транспорті до 8 гривень. Про це повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій Яременко. Про це 2 листопада інформують в Типовій Дубровиці.

До Дубровицької міської ради звернулися місцеві перевізники з проханням підвищити вартість проїзду в маршрутках. Мотивуючи це тим, що під час карантинних обмежень зменшилася кількість пасажирів, відтак обслуговування транспортних засобів значно перевищує прибуток. Перевізники маршрутних таксі запропонували підвищити вартість проїзду від 5 до 8 гривень.

У міській раді впевнені, що підвищення тарифів на перевезення пасажирів дасть змогу перевізникам працювати беззбитково в умовах збільшення цін на пальне та матеріально-технічні ресурси, забезпечувати якісне надання послуг із пасажирських перевезень, виконання заходів щодо оновлення рухомого складу. Мовляв, підвищиться комфорт під час пасажирських перевезень.

За період дії рішення, якими встановлений чинний тариф на перевезення, у порівнянні із 2018 роком, коли мінімальна зарплата становила 3723 гривень, з січня 2021 її розмір підвищили на 62 % до 6 тисяч гривень. Зокрема, вартість газу зросла з 10,40 гривень до 15 гривень (44,2 %), вартість дизельного палива з 19 гривень до 27 гривень (42,1 %). Крім того, зросла вартість на запасні частини, зокрема, вартість автомобільних шин зросла на 16 %, акумуляторів на 17 %, моторних та трансмісійних олив у середньому на 21 %. – йдеться в проєкті регуляторного акту «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі руху в м. Дубровиця»

Відтак, задля забезпечення «якісних» послуг із перевезення пасажирів міським автомобільним транспортом у Дубровиці розглянуть ймовірність підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. 

Читайте також: До громадського транспорту на Сарненщині допускатимуть лише вакцинованих пасажирів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024