Як на Маневиччині видобувають торф

05 Листопада 2021, 11:40
Як на Маневиччині видобувають торф 1272
Як на Маневиччині видобувають торф

Сезонна «врожайність» торфового родовища «Велике багно», що у Колківській громаді, складає 600-650 тонн торфу з одного гектара.

Про те, де і як на Маневиччині видобувають торф, а також чому столичні чиновники ставлять на волинське паливо «великі ставки» – розповіли журналісти 12 каналу.

За словами директора держпідприємства «Волиньторф», видобувати на цьому болоті паливо можна буде ще протягом двох років. Адже ґрунт вже є не рівномірним, де-не-де виходить пісок. А це, як відомо, неабияк псує якість брикета.

Видобуте з родовища фурами доставляють на підприємство «Волиньторф». На обох локаціях в рамках візиту в область, побував голова Держгеонадр України Роман Опімах.

Читайте також: «Волиньторфу» не дали забрати землі за 40 мільйонів гривень

На «Волиньторфі» працює понад 300 людей із середньою зарплатою у 15 тисяч. Держпідприємство забезпечує паливом майже всю бюджетну та комунальну сфери області.

«Сьогодні є охочі не тільки отримати наше паливо в межах області, а й в інших областях. Є дуже заявок із Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей. Тому ми могли б при можливих збільшеннях потужності забезпечити інші області також своїм паливом», – каже директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик.

Такої думки й голова Держгеонадр України. За його словами, продукт, який робить «Волиньторф» – це чудова альтернатива природному газу, який нині має захмарні ціни.

Зазначимо, що основними напрямками роботи підприємства є видобування торфу, виробництво та торгівля продукцією із нього.

Довідково: Згідно з геологічними запасами, 21% усіх покладів торфу в державі знаходяться саме в надрах Волинської області. Запаси сягають 250 мільйонів тонн, тож область найбагатша на торф серед усіх інших.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024