На Волині громадський транспорт перевірятимуть служби: що потрібно для проїзду

06 Листопада 2021, 11:06
Робота транспорту в червоній зоні 1464
Робота транспорту в червоній зоні

У зв'язку із введенням на Волині червоної зони епіднебезпеки громадським транспортом можуть лише особи, котрі мають ковід-сертифікати, ПЛР-тест або довідки про одужання.

Про це розповіла під час брифінгу, який відбувся 5 листопада в ОДА, головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

Зокрема, йшлося про те, що своєрідною перепусткою для користування громадським транспортом та відвідуванням закладів є вакцинація (ковід-сертифікат), негативний ПЛР-тест, який діє 72 години, або ж довідки про те, що людина перехворіла чи має протипокази до вакцинації. Також це стосується проведення масових заходів. 

Діти та підлітки можуть відвідувати торговельно-розважальні центри у супроводі батьків, котрі мають ковід-сертифікат або негативний ПЛР-тест. 

«Громадський транспорт працюватиме, проте користуватися ним зможуть лише особи, які пройшли повний курс вакцинації або мають негативний результат, або відповідну довідку», – зазначила Наталія Янко. 

В пасажирському транспорті місця мають бути лише сидячі, пасажири повинні мати відповідні документи. Саме міський транспорт, де люди тісно спілкуються між собою, є вкрай небезпечним для поширення інфекції. Ці ж вимоги стосуються і міжміського транспорту.

«Є поліція, є Держпродспоживслужба, управління праці та інші контролюючі органи, котрі мають повноваження для того, щоб здійснювати вибіркові перевірки. Відповідальність, згідно із законодавством, несе власник, перевізник, так і пасажири», – розповіла Наталія Янко. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024