Червона зона у Ковелі — вакциновані зможуть працювати і відвідувати громадські місця

09 Листопада 2021, 11:05
Засідання комісій ТЕБ та НС 1589
Засідання комісій ТЕБ та НС

У Ковелі – червоний рівень епіднебезпеки.

Про це нагадують на сайті Ковельської міської ради.

На території Волинської області з 00 год. 00 хв. 8 листопада діє червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 5 листопада

8 листопада відбулось спільне засідання районної та міcцевої комісій ТЕБ та НС. Відповідно у Ковелі посилюються  обмежувальні протиепідемічні заходи.

Міський голова Ігор Чайка наполіг, що у період запровадження «червоної зони»  ринки міста, де персонал вакцинований хоча б однією дозою — працювали.

«Щойно на оперативній нараді озвучив рішення про роботу ринків у період запровадження «червоної зони» в громаді. По гарячих слідах засідання комісії з питань ТЕБ та НС, яка відбувалася сьогодні рано-вранці. Де наполіг на тому, щоб ринки, де працівники вакциновані хоча б однією вакциною – працювали! І продовольчі, і промислові. Вважаю це логічним і справедливим: якщо супермаркети, школи у закритих приміщеннях можуть працювати за умови наявності хоча б однієі вакцини у працівників, то і ринки – також», – написав Ігор Чайка на своїй сторінці у фейсбук.

Важливо, що перевезення пасажирів у громадському транспорті на міських маршрутах – при дотриманні водіями та пасажирами маскового режиму та недопущення перевезення більшої кількості пасажирів, ніж місць для сидіння, яка передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах. 

Начальник управління освіти Віктор Бичковський звернувся з пропозицією, аби у школах, де повністю вакцинований персонал, діти навчались у звичному режимі.  Це — ЗЗСО№№8, 9, 12 ліцеї №№3,11,13. На його думку, це стане хорошою мотивацією для інших колективів.

Комісія підтримала таку ініціативу. У решті шкіл очно навчатимуться учні 1-4 класів, 5-11 переходять на дистанційну форму здобуття освіти.

У Ковельській громаді продовжать роботу дитсадки (невакцинованих працівників відсторонено від роботи).

Крім того, діятимуть наступні карантинні обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: 

  • перебування на територіях загального користування без  засобів індивідуального захисту;

  • прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;

  • прийом відвідувачів у ТРЦ, розважальних закладах, закладах торгівлі та побутового обслуговування;

  • прийом відвідувачів закладами культури;

  • проведення масових заходів (крім автоконцертів, автокінотеатрів).

Важливо, що зазначені заборони не застосовуються, якщо 100 % працівників та відвідувачів мають  COVID-сертифікат (про повний курс вакцинації проти COVID-19), цифровий сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус чи про одужання.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024