На Волині погодили розподіл залишків освітньої субвенції

09 Листопада 2021, 12:02
Кошти 649
Кошти

Члени постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили внесення змін до показників обласного бюджету на 2021 рік.

Про це інформують на сайті Волинської обласної ради.

Так, на надання підтримки дітям з особливими освітніми потребами обласному бюджету виділили понад 16 мільйонів гривень державної субвенції. Половина цієї суми була спрямована місцевим бюджетам. Решту коштів, за пропозиціями управління освіти, науки та молоді ОДА, розподілять також між громадами пропорційно до кількості дітей з особливими освітніми потребами у них.

Окрім того, до обласного бюджету будуть зараховані субвенції з місцевих бюджетів: на заміну вікон у Любомльському професійному ліцеї – 100 тисяч гривень, а також на співфінансування закупівлі ноутбуків на суму 172 тисячі гривень з бюджетів Мар’янівської, Боратинської та Павлівської тергромад.

Як зауважила начальниця профільного управління ОДА Людмила Плахотна, процес придбання ноутбуків для освітніх закладів нарешті зрушився з місця. Постачання було призупинено у зв’язку з перевіркою Міністерства освіти на предмет завищення закупівельних цін.

«Урядовці зобов'язали постачальників знизити ціну одного комп'ютера із 19 тисяч 200 гривень до 18 тисяч 700 - по одній закупівлі і до 17 тисяч 118 гривень по другій. Відтак, ми маємо економію 4 млн 150 тисяч, а тому будемо оголошувати ще одну закупівлю і сподіваємось до нового року використати ці кошти», - зауважила вона.

Голова бюджетної комісії Орест Маховський також повідомив, що з наступного тижня в області стартують бюджетні слухання. 

«Запрошую взяти участь у них усіх членів бюджетної комісії, депутатів обласної ради та керівників профільних відомств. З 8 по 12 листопада буде заслухано потреби усіх керівників обласних комунальних закладів та установ, аби у визначені Бюджетним кодексом строки, злагоджено вийти на прийняття основного фінансового документу області на 2022 рік», - резюмував він.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024