Освітянам Рівненщини придбають понад дві тисячі ноутбуків

09 Листопада 2021, 13:09
Освітянам Рівненщини придбають понад дві тисячі ноутбуків 729
Освітянам Рівненщини придбають понад дві тисячі ноутбуків

Вчителі Рівненщини цьогоріч отримають понад 2 тисяч ноутбуків, придбаних за державний кошт. 

Педагогам буде простіше організовувати навчальний процес, зокрема, дистанційне навчання. Це вдалося реалізувати завдяки проєкту «Ноутбук кожному вчителю» – спільної ініціативи Мінцифри та МОН, повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

На сьогодні  вже уклали договір і додаткову угоду на придбання 2344 ноутбуків, а також додатково оголосили закупівлю ще на 200. Загалом на це спрямовують понад 45 мільйонів гривень, із яких понад 39 мільйонів гривень виділили з державного бюджету, а решту – з місцевих. 

«Використання цієї субвенції здійснюється на умовах співфінансування. І в нас 61 громада з 64 вже виділила кошти»,  - підсумував директор департаменту освіти і науки ОДА Петро Коржевський. Постачання ноутбуків, щодо яких уже укладено договір, очікують в кінці листопада. 

«Техніка для освітян буде високої якості. Адже вимоги для неї прописані в наказі МОН, – прокоментувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. – Крім того, команди Мінцифри та ДКІБ СБУ подбали і про те, щоб процес закупівель був максимально прозорим, і створили публічний дашборд. Тут можна відстежувати використання коштів».

Читайте також:  На Рівненщині нещеплених від поліомієліту дітей не пускатимуть у школи та дитсадки

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024