У жовтні на Волині викрили 63 порушень Правил рибальства

09 Листопада 2021, 17:01
Риболовля 1145
Риболовля

У період з 1 по 31 жовтня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 35 рибоохоронних рейдів та викрили 63 порушення природоохоронного законодавства, з яких 13 – грубі.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

 «За даний період на порушників наклали 11 667 гривень штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 995 грн. Попереджено шкоду, рибним запасам, на суму 10 404 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 25 кг водних біоресурсів. Також вилучили 15 од. заборонених знарядь лову та ще 30 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Також 14 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, першого жовтня в ході рибоохоронної роботи на озері Шині, поблизу села Віл Любешівської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області викрили грубі порушення рибальства. Двоє громадян ловили рибу  двома сітними знаряддями лову. Таким способом вони встигли виловити 9,5 кг риби, а саме: 125 карликових сомиків, 70 окунів, 4 йоржі, 4 краснопірки та щуку. Шкода, нанесена рибному господарству Волині склала 3 995 гривень.

На порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучили. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

20 жовтня в ході рибоохоронного рейду водоймами Любешівської територіальної громади виявили грубе порушення рибальства. Житель смт Любешів ловив рибу забороненим сітним знаряддям лову на річці Коростинка, поблизу села Люб’язь. Порушник встиг виловити три щуки, яку в живому стані випустили в воду. Запобігли завданню шкоди рибним запасам на суму 10 404 гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучили. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Читайте також: До п'яти тисяч за рибину: збільшили штрафи за незаконну риболовлю

Довідково. З 1 листопада на Волині встановлено заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Риболовля у зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024