У лісництві на Волині невідомі зрубали дерев на понад 1,2 мільйона гривень

10 Листопада 2021, 11:09
Вирубка дерев 782
Вирубка дерев

У Коритнецькому лісництві невідомі особи незаконно зрубали 820 дерев, а земельну лісову ділянку передали у приватну власність.

Про це сьогодні, 9 листопада, повідомили у Державній екологічній інспекції у Волинській області.

Такий факт зафіксувала Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення планового заходу державного екологічного контролю в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, захисту та відтворення лісів. 

Незаконну порубку здійснили на суцільній ділянці площею 0,9 гектара в межах сьомого виділу 67 кварталу Коритницького лісництва. Згідно з матеріалами лісовпорядкування вік зрубаних дерев порід сосна, береза, граб та черешня складав 21 рік.

Загальний розрахований розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев складає  понад 1,2 мільйона гривень.

Порубку дерев здійснили у зимовий період 2020 року, а в липні місяці 2020 року на зазначену земельну ділянку, яка відповідно до картографічних матеріалів лісовпорядкування перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Горохівське лісомисливське господарство», зареєстровано право приватної власності для ведення особистого селянського господарства.

Наразі матеріали перевірки по цьому факту порушень вимог природоохоронного законодавства Держекоінспекція у Волинській області спрямувала до правоохоронних органів.

Читайте також: Позапланова перевірка: у Кисилині чоловік незаконно зрізав дерева

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024