Пункт пропуску «Ягодин» розбудують

11 Листопада 2021, 11:11
МАПП Ягодин 1765
МАПП Ягодин

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм під час робочого візиту на Волинь.

Перспективи розвитку прикордонної інфраструктури області загалом та розбудови міжнародного пункту пропуску «Ягодин» зокрема заступник міністра інфраструктури обговорив під час зустрічі з головою обласної ради Григорієм Недопадом, заступником голови ОДА Ігорем Чуліпою, народним депутатом України Вячеславом Рубльовим, головою Шацької ТГ Сергієм Карпуком та головою Рівненської ТГ Юрієм Фініковським. Про це інформують на сайті Волинської обласної ради.

Григорій Недопад зазначив, що через пункт пропуску «Ягодин» проходить 50% товаровантажів з України в Європу: 

«Нам важливо, щоб на «Ягодині» була збільшена пропускна спроможність, бо на сьогодні вантажівки можуть очікувати перетину кордону по 2 доби, втрачається дорогоцінний час, бізнес несе збитки. Тому область зацікавлена, і місцева влада усе робитиме для того, щоб «Ягодин» ставав сучаснішим та комфортним», - наголосив Григорій Недопад.

Мустафа Найєм зазначив, що для Міністерства інфраструктури розбудова МАПП «Ягодин» - в пріоритеті, адже другий рік поспіль на Волині в рамках президентської програми «Велике будівництво» здійснюється модернізація автомобільного шляху міжнародного значення  М-07 Київ – Ковель – Ягодин. 

«Ми зацікавлені аби проєкт розбудови пункту пропуску стартував і був виконаний в найкоротші терміни. Ми сподіваємося на плідну співпрацю з усіма гілками влади», - зазначив урядовець.

Під час зустрічі обговорили і актуальне для Волині питання облаштування постійного пішохідного переходу «Адамчуки-Збереже». Під час проведення Днів добросусідства на території Шацької громади відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже» для пішохідного та велосипедного перетину кордону. За словами Григорія Недопада за кілька днів цей перехід перетинають більше 50 тисяч туристів.

«На Волині уже відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Щацька. Під час епідемії, коли були закриті кордони, в Україні збільшився запит на внутрішній туризм. Відкриття пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» на літній період дозволить залучити більше туристів» - зазначив Григорій Недопад.
 

Вячеслав Рубльов додав, що навколо цього пішохідного переходу, як зі сторони України, так і зі сторони Польщі, сформована необхідна інфраструктура для комфорту туристів. Народний депутат переконаний, що пішохідний перехід, робота якого продовжуватиметься з червня по серпень, позитивно вплине на розвиток громад з обох сторін кордону.

Разом з тим для Рівненської громади реалізація цього проекту дасть змогу створити нові робочі місця, збільшить надходження податків у місцевий бюджет.

Читайте також: На «Ягодині» службовий пес знайшов амфетамін у сумці волинянина

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024