Обговорили перспективи вирощування на Волині високопротеїнового люпину

11 Листопада 2021, 18:00
Люпин 1115
Люпин

Перспективи вирощування на Волині високопротеїнового люпину обговорили під час зустрічі із власником ТОВ «ДДС Україна» Девідом Дональдом Свірі.

ТОВ «ДДС Україна» на чолі із Девідом Дональдом Свірі зацікавлені у співпраці із волинськими фермерами та великими підприємствами-агровиробниками в напрямку розмноження та вирощування високопротеїнового люпину. Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

За словами пана Девіда, Волинь може стати гарним місцем для вирощування цієї культури.

«При правильних підходах до організації процесу вирощування люпину, уже за 1-2 роки можна отримати достатню кількість якісного насінневого матеріалу та розгорнути комерційне вирощування. Наразі ми розглядаємо різні варіанти вирощування культури на Волині – самостійно, або на умовах контракту із вашими фермерами. Наше підприємство успішно працює у Київській області. Наразі, в умовах земельної реформи, ми зацікавленні в оренді певної кількості земель на Волині для розвитку ідеї з вирощування люпину. Ми працюємо з орендарями на гарних умовах та підтримуємо селища, де орендуємо землі», – розповів Девід Свірі.

В ОДА запевнили, що  сприятимуть подальшій співпраці фермерів із ТОВ «ДДС Україна».

«Волинь аграрно-промислова область, де переважає саме рослинництво. На території області є ряд великих фермерських господарств та агропромислових підприємств, які можуть бути вашими партнерами і яких зацікавить ідея вирощування високопротеїнового люпину. Ми активно працюємо, щоб Волинь була цікавою для інвесторів, тому сприятимемо подальшим вашим зустрічам з потенційними партнерами-фермерами», – сказав заступник голови ОДА

Головний аграрій Волині Юрій Горбенко розповів, що тема вирощування люпину на Волині не нова, просто трішки забута. Бо нині в області активно вирощують сою на майже 40 тисячах гектарів землі.

«Переконаний, якщо зможете зацікавити волинських аграріїв цією темою, зуміємо знайти партнерів та вирощувати запропоновану культуру», – наголосив Юрій Горбенко.

Читайте також: Топінамбур – кліматичний чемпіон

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024