На Ківерцівщині небайдужий рибалка викрив браконьєрів

12 Листопада 2021, 12:08
Незаконні сітки та риба 566
Незаконні сітки та риба

До Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалки-любителя про факт грубих порушень Правил рибальства. Рибалка повідомив, що на водному об’єкті, поблизу села Журавичі Ківерцівської громади Луцького району Волинської області (на території ботанічної пам’ятки природи «Журавичівська»), громадяни знаходяться на водоймі з сітками.

Інцидент стався 8 листопада, у понеділок. Про це Район.Ківерці повідомила пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце події. Під час обстеження водного об'єкта виявили двох громадян, що здійснювали вилов водних біоресурсів п’ятьма сітними знаряддям лову. Порушники встигли впіймати 17 окунів та 2 щуки загальною вагою 3 кілограми.

Шкода, заподіяна порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, склала 3 601 гривня.

На осіб оформили адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ готують до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Одночасно нагадуємо, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до статті 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо.

Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення. Крім того, надання свідомо неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно зі статтею 188-5 КУпАП.

Так, протягом 2021 року 62 дзвінки на «гарячу лінію» виявилися хибними – інформація, надана громадянами, не підтвердилася.

Читайте також: У жовтні на Волині викрили 63 порушень Правил рибальства

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр окуня становить 141 гривня та щуки – 602 гривні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024