Волинського підприємця двічі спіймали на незаконному продажі алкоголю і цигарок

12 Листопада 2021, 11:13
Волинського підприємця двічі спіймали на незаконному продажі алкоголю і цигарок 629
Волинського підприємця двічі спіймали на незаконному продажі алкоголю і цигарок

Волинські податківці двічі зафіксували незаконний продаж алкоголю і цигарок ківерцівським підприємцем.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області. 

За допущені порушення закону при продажі алкогольних напоїв і тютюнових виробів до ківерцівського підприємця застосували 207 тисяч гривень штрафних санкцій.

Факти недотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» господарюючим суб’єктом у м. Ківерці податківці фіксували двічі.

Зокрема, під час перевірок у серпні в двох господарських одиницях цього підприємця знайшли 1325 пачок тютюнових виробів  та 103 пляшки коньяку та горілки, що були марковані марками акцизного податку з ознаками підробки. Тож за результатами цих перевірок до підприємця застосували фінансових санкцій на 62,9 тисячі гривень, а фальсифіковані підакцизні товари вилучили співробітники ГУ Нацполіції у Волинській області.

Втім, згодом податківці отримали інформацію від Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НП України про можливу подальшу протиправну діяльність цього ж підприємця.

Повторні фактичні перевірки, які провели в листопаді цього року в господарських одиницях вказаного СГД в м. Ківерці спільно з працівниками ГУ НП у Волинській області встановили факти продажу лікеро-горілчаних виробів, що містять марки акцизного податку з очевидними ознаками підробки, а також інші порушення вимог закону. Тож співробітники ГУ НП у Волинській області знову вилучили алкогольні напої та тютюнові виробів, що були марковані підробленими марками акцизного податку.

Загалом за результатами проведених фактичних перевірок господарських одиниць підприємця в місті Ківерці застосували фінансових санкцій на загальну суму 206,8 тисячі гривень. Співробітники ГУ НП у Волинській області вилучили з незаконного обігу 1371 пачку тютюнових виробів та 134 пляшки алкогольних  напоїв, котрі не містили марок акцизного податку встановленого зразка.

Податківці зареєстрували кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.199 Кримінального кодексу України. До речі, ця стаття передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024